04-2019: Buurtrestaurant Damsigt

Voorburg – Op Paasmaandag opende Buurtrestaurant Damsigt letterlijk en figuurlijk haar deuren in wijkgebouw De Boot.

Wijkvereniging Damsigt is als proef een Buurtrestaurant begonnen onder het motto: samen eten is gezellig en verbindt. Daarom wordt – voorlopig tot de zomervakantie – elke maand een lunch of diner voor de wijkbewoners georganiseerd voor respectievelijk €7,50 of €10.

Op Paasmaandag kwamen 45 ‘Damsigters’ tussen de 3 en 88 jaar naar De Boot voor een Paaslunch. De tafels waren feestelijk gedekt. Burgemeester Tigelaar ‘opende’ de lunch met dank aan de organisatoren voor het initiatief en een toast met een glas vol bubbels samen met alle aanwezigen: lunchen is lekker, samen lunchen nóg lekkerder. En lekker was het: courgettesoep, boterlammetjes voor het paas-krentenbrood, pasteitjes, quiches, salades, ijs, mintthee en koffie. Met dank aan groothandel Sligro Westvlietweg en bakker Van Maanen voor hun donaties. Vrijwilligers maakten er heerlijke hapjes van.

Eten verbindt, bleek. Er werd kennis gemaakt met buurtgenoten die vlakbij bleken te wonen. Jongeren praatten met ouderen in de leeftijd van hun opa of oma. Er werd gelachen, getoost en geholpen de tafels af te ruimen. Het was gezellig in een heel ontspannen sfeer.

Stap voor stap wordt ervaring opgedaan om het buurtrestaurant Damsigt een stevige basis te geven. Er zijn en worden spullen gekocht zoals tafellakens en pannen. Een meer professionele kookplaat en een oven staan nog op de wensenlijst. Hiervoor hebben Vlietwensen, het Van Ravesteynfonds en Albert Heijn Leidsenhage reeds donaties toegezegd.

Buurtrestaurant Damsigt is een zelfstandig initiatief van de Wijkvereniging Damsigt en uitsluitend gericht op de bewoners van Damsigt en dus wat anders in opzet dan de ‘Buurtresto’s’, zoals die er ook zijn in de kantines van Forum Sport en RKAVV. Doelstelling is verbinding in de wijk Damsigt en het leren kennen van buurtgenoten. Juist door de relatie met andere activiteiten van de wijkvereniging is dit initiatief zeer nadrukkelijk op alle leeftijdsgroepen in de wijk gericht. En met resultaat: alle leeftijdsgroepen waren er bij de opening van de eerste buurlunch. Andere buurtresto’s zijn meer gericht op ouderen en het verlichten van eenzaamheid.

Bron: hetkrantje-online.nl


Share this post

Vergelijkbare projecten

2019-2020: CircusKabel

2019 / 2020

2019: Kookworkshops Stadstuin Rusthout

2019 / Koken

2019: Samen Verbinden door Bewegen

2019 / Sport & Bewegen