05-05-2019: Oranjelust Kinderstraatspelen


Share this post

Voor de 40e keer werden Oranjelust en Zuyderloostraat in Voorburg omgetoverd tot een autovrij speelparadijs waar jong en oud heerlijk konden spelen. Er kwamen honderden kinderen naar het Oranjelust in Voorburg om samen met hun ouders met de spelletjes mee te doen. Zij vermaakten zich met diverse uitdagende oud-Hollandse spelen, zoals o.a. zaklopen, blikgooien, ringsteken en een skippybalrace. Verder was er poppenkast, verven, schminken,een luchtkussen en nog veel meer. Als je alle spelletjes had gedaan, kon je je volle kaart inleveren en ontving je een leuk (gratis) aandenken. Tijdens de kinderspelen was er, zowel aan het begin als aan het eind van de Oranjelust, de mogelijkheid om de kindervrijmarkt te bezoeken.

Halverwege de middag startte de Oranjelust talentjenjacht ‘Heb jij de ‘O’ Factor?’ Iedereen met een bijzonder talent, of het nu dansen, zingen, een instrument bespelen, moppen tappen of iets anders leuks was, kon dat op het podium laten zien. Kinder-DJ Blijwin sloot met een spetterend optreden de Kinderstraatspelen af.

“Wij vonden het een geweldig feest”, aldus de organisatie van het feest. “Dank aan alle vrijwilligers en buurtbewoners die er een fantastisch feest van hebben gemaakt.” Uiteraard werden ook de sponsors niet vergeten. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel lokale ondernemingen de Kinderstraatspelen een warm hart toedragen en ons helpen met sponsorbedragen of in natura. Het is mooi om te zien dat deze organisaties hart voor de buurt hebben. Zeer veel dank”, meldt de organisatie op facebook.

Bron: www.hetkrantje-online.nl

Foto’s: Michel Groen / Ap de Heus

Vergelijkbare projecten

2021: Kerstlichtjes met Wintergroet

2021 / Voor de straat/wijk

2020: Project 'Talent ontdekken en ontwikkelen met de Creatieve Werkruimte voor kinderen

2020 / Jeugd en jongeren

2021: Straatfeest Laan van Rustenburg

2021 / Voor de straat/wijk