07-09-2019: Buurtfeest Pelikaanhof en Weikamp

Zaterdag 7 september; eindelijk, het was zover, de kinderen konden niet meer wachten. Helaas kon het weer wat roet in het eten gooien; gelukkig een plan B en in de ochtend met hulp van enkele buren, die jaren camping ervaring hadden, een grote tent gemaakt met een heel groot zeil, palen, touwen en haringen; wat een topper!! Een party tent erbij en we konden droog staan en zitten met de bijna 90 deelnemers!
Na 12-en kwam Roos springkussens verhuur met een grote bus en aanhangwagen; voor de kinderen 2 springkussens, een kleine met een dakje voor de jongste en voor de oudere kinderen een super grote Jeep safari lucht kussen; dat was een groot succes. Onder de tent meerdere tafels en banken om met elkaar gezellig te kunnen zitten en eten. Hier en daar statafels en onder de party tent een popcornmachine, limonade fontein en slush puppy machine; vooral de laatste was voor de kinderen een geweldige sensatie. Op de tafeltjes een bloemetje, zoetjes en zoutjes, wat zag het er gezellig uit!
Om 2 uur begon het; de deelnemers druppelde binnen en om 3 uur kon er geschminkt worden met eventueel een glitter tatoeage. De kinderen hadden het reuze naar hun zin terwijl de volwassenen onder het genot van een drankje en hapje gezellig stonden te kletsen. Het weer was toen gelukkig nog prima!
Tussen 5 en 6 werd het eten geregeld; de volwassenen konden uit een aantal gerechten kiezen terwijl de kinderen broodjes worst mochten; helaas toen regen maar wat waren we blij me de tent; het was ook gelijk gezellig om daaronder met elkaar aan tafel te zitten.
Als klap op de vuurpijl kwam na het eten Kees met zijn ijscokar; wat een feest!! Het weer draaide weer bij en een ieder kon heerlijk nog even natafelen. De kinderen voldaan weer naar bed en een groot deel heeft meegeholpen met opruimen; wat maken ‘vele handen toch licht werk’; in een mum van tijd was alles weer netjes opgeruimd en konden we alleen maar tevreden terugkijken op een geslaagd feest.
Feestcommissie Pelikaanhof en Weikamp

Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Burendag Willem Klooslaan

2023 / Overige

2023: Doornenburg buurtborrel

2023 / Vlietwensen

2023: Straatborrel Via Verdi

2023 / Vlietwensen