20-11-2019: Muziekworkshop Damsigt

20-11-2019: Muziekworkshop Damsigt

Krasse Knarren tokkelen op snaren van ukelele

Voorburg – In wijkgebouw De Boot van de Wijkvereniging Damsigt kregen 30 senioren tijdens de wekelijkse Koffieochtend ukelele-les van een zeker 40 jaar jongere toonkunstenaar Jaime Nanoha. 

Jaime werkt vanuit Walkaplank en organiseert uiteenlopende workshops waarbij wereldmuziek, expressie, entertainment en samen genieten centraal staan.

De ukelele is een instrument met 4 snaren waarop vrijwel iedereen, van jong tot oud, in relatief korte tijd kan leren spelen. Elke senior kreeg een ukelele in de hand en leerde eerst het kleine instrument goed vast te houden met de hals naar links, licht ondersteund door de linkerhand, en rechts tegen de rechter-bovenarm en borst. Met soms stramme vingers werden stap voor stap 4 akkoorden ingestudeerd (voor de kenners: C, A-mineur, F en G). Per akkoord klonk dat best goed. Twee akkoorden achter elkaar klonken ook goed, maar bij drie of vier akkoorden achter elkaar had ieder toch wel een ander tempo en klankkleur.

Maar aan het eind van de les en met hardop tellen waren 4 afzonderlijke akkoorden te onderscheiden. En met die 4 akkoorden zijn al tal van bekende liedjes op de ukelele te begeleiden. Bijvoorbeeld ‘Blue Moon’ van The Marcels en ‘All I have to do is dream’ van de Everly Brothers, oude krakers uit de sixties en seventies. Het was een topochtend, mede dankzij Vlietwensen dat deze ukelele-les mogelijk maakte.

Bron: hetkrantje-online.nl


Share this post

Vergelijkbare projecten

2019: De Dorpsketting

2019

December 2019: Frans de Boef 2019

2019 / Jeugd en jongeren

23-12-2019: Kerstconcert Voorburgs Operakoor

2019