2020: Burendag Laan van Haagvliet

Een burendag op de Laan van Haagvliet en omliggende straten mede mogelijk gemaakt door Vlietwensen.

Het was een heerlijke dag met prachtig weer en veel kinderen in een goede bui. Gedurende de dag zijn er bijna 100 volwassen en kinderen aanwezig geweest op de burendag, dit op ‘anderhalve meter’ wegens de Corona maatregelen. Meer aanwezigen dan verwacht mede door het goede weer.

Eerst is het zwerfvuil geraapt en daarna zijn de boomtuintjes aangelegd. Meer dan 140 vaste planten, die goed tegen de droogte kunnen, zijn daarvoor gebruikt. Deze planten zijn zeer aantrekkelijk voor insecten. Ook is er gedaan aan ‘Guerilla gardening’, door stokrooszaadjes uit te zaaien in de buurt. Met de vaste plantjes zijn een stuk of 25 boomtuintjes opnieuw aangelegd of opgefrist. Ook was er een duurzame opdrachten tocht door de buurt en Jeu de Boeles spel voor de schoolkinderen.

Vanaf 17:30 uur stond er een foodtruck in buurt waar de vooraf bestelde hamburgers afgehaald konden worden. Het was erg fijn om de zwerfvuilprikkers en ringen te kunnen lenen bij de gemeente.

De gezelligheid namens de aanwezige buren van de Laan van Haagvliet, Laan van Heldenburg, Laan van Oostenburg, Oranjelust, DaCosteplein, Zuyderloostraat, Laan van Rustenburg, Pr. Bernhardlaan en zelfs uit de Molenwijkstraat.


Share this post

Vergelijkbare projecten

2022: Noorderlichtfeest met kerstmarkt Prinsenhofpark 17 december

2022 / Overige

2022: Vlietwensen geeft financiële bijdrage voor decemberactiviteiten

2022 / Cultuur

2022: Grote opkomst Potgieterlaan Zomerstraatfeest

2022 / Voor de straat/wijk