2020: Zomerdagen FOXTaal

Mede mogelijk gemaakt door Vlietwensen. Een leuke vakantiedag met een Nederlands karakter voor de cursisten mét hun gezin.

Na overleg tussen de vrijwilligers en na goedkeuring van de gemeente, zijn de 3 Zomerdagen georganiseerd op het grasveld naast de taalschool. Ook mocht er gebruik gemaakt worden van het schoolplein van de daarnaast gelegen Parachuteschool. Om er een feestelijk geheel van te maken is er door enkele begeleidsters een barbecue gehuurd en voor de cursisten e.a. klaar gemaakt.

Net voor de zomervakantie is in diverse groepen geïnventariseerd welke cursisten graag wilden komen. Aan de cursisten werd gevraagd om salades voor bij de BBQ mee te nemen. Er waren deze dagen 97 deelnemers, waarvan 10 begeleiders die één of meer dagen deelnamen.

Het weer hielp mee om er een leuke dagen van te maken. Begonnen werd met koffie en koek aan tafels die vanwege de beperkingen uit elkaar stonden. Vervolgens werd het eerste deel van het FOX lied gezongen. Daarna volgden allerlei Hollandse(water)spelletjes met zowel de ouders als de kinderen, waarbij met pionnen de plek gemarkeerd was waar de volwassenen (met afstand tot elkaar) konden staan. De afstand was niet belemmerend om ook als volwassenen samen plezier te maken en elkaar beter te leren kennen.

​Tussendoor werd er voor een eet/drink momentje gezorgd; ook voor de kinderen was volop aandacht en afgestemde (bal en water)spelletjes. Begin van de middag was de BBQ klaar en daarna was er voor de liefhebbers een ijsje.

De laatste dag had één van de begeleiders zijn accordeon meegenomen en dat zorgde voor een extra feestelijk karakter. Een suikerspin aan het einde van de dag maakte het festijn compleet.

Er wordt terug gekeken op 3 mooie, gezellige en leuke dagen met vele vrolijke kinderen en blije en ontspannen cursisten die veel plezier met elkaar hadden.


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Voorburgse rommelmarkt geslaagd

2023 / Cultuur

2022: Wijkfeest Prinsenhofpark 16 juli

2022 / Cultuur

2023: Internationale Vrouwendag in wijkcentrum de Plint

2023 / Cultuur