Vlietwensen zet initiatiefnemers in het zonnetje

Vlietwensen zet initiatiefnemers in het zonnetje

In 2023 werden 137 initiatieven (met financiële steun van Vlietwensen) voor de buurt georganiseerd door enthousiaste inwoners. Daarom zette Vlietwensen al deze initiatiefnemers in het zonnetje als dank voor hun inspanningen voor hun buurt.  Ruim 60 organisatoren kwamen op 8 januari 2024 bijeen op het gemeentehuis om te proosten op een initiatiefrijk 2024.

De vrijwilligers in de commissie van Vlietwensen zagen afgelopen jaar uiteenlopende initiatieven langskomen. Naast buurtbarbecues kregen bijvoorbeeld ook een duo-fiets, materialen voor opschoondagen en insectenhotels een financiële bijdrage. Door de vele enthousiaste aanvragen, was het gehele budget al in november 2023 toegekend.

Voorzitter Jurjen Oonk bedankte alle initiatiefnemers en interviewde drie van hen (Walter, Petra en Marijke).

Ook Philip van Veller (wethouder Financien) en Marcel Belt (wethouder duurzaamheid/klimaat) spraken hun dank uit.

Het was een gezellige en inspirerende bijeenkomst, waar de initiatiefnemers persoonlijk konden kennismaken met de leden van de commissie Vlietwensen en hun ideeën en ervaringen met elkaar konden uitwisselen.

Doe een aanvraag

Wilt u in 2024 iets organiseren voor uw buurt? Misschien kunt u ook wel geld krijgen voor uw initiatief. Kijk voor meer informatie verder op deze website van Vlietwensen: www.vlietwensen.nl.


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Straatborrel Via Verdi

2023 / Vlietwensen

2024: Internationale vrouwendag

2024 / Cultuur

2023: Duofiets van stichting Duofiets Voorburg

2023 / Duurzaam en milieu