Zomer 2019: De Kaag Zomerdagen

Dag 1. 29 juli 2019

Wat een geweldige dag hebben we gehad op de Kaag! Het weer was fantastisch en de kinderen hebben genoten van de bootjes en het zwemmen ’s middags . Ook enkele volwassenen lieten zich van hub sportieve kant zien. Er waren deze dag 15 volwassenen en 10 kinderen aanwezig ( incl Leiding)

De Syrische mensen maakten een heel feestmaal en iedereen kon aanschuiven.
We hebben dan ook heerlijk gegeten, tenten gebouwd en het Fox Kaag lied gezongen.

Aan het eind van de middag naar de kaasboerderij gelopen om iedereen te trakteren op een lekker ijsje.

Om kwart voor zes stonden de busjes weer klaar om de cursisten naar Voorburg te brengen.

Een goede start van deze week.

 

Dag 2. Dinsdag 30 juli 2019

Aanwezig 21 volwassenen en 17 kinderen (incl begeleiding) Omdat een deel van de organisatie op de Kaag was gebleven konden we alles klaar zetten voor de cursisten en ze zelfs met het Kaaglied binnenhalen. Dit keer zelfs vier busjes met alleen vrouwen en kinderen.  In de ochtend koffie gedronken en ook lekker bij gekletst door de dames!

De oudere kinderen hadden inmiddels en de bootjes ontdekt en de begeleiders  ontpopten zich als goede roeisters en namen steeds wat cursisten mee met de bootjes.

Wat genoten de vrouwen en kinderen.

In de middag met z’n allen naar het strandje om lekker te zwemmen.

Als klap op de vuurpijl nodigde de heer van Lent, de initiator van het ontstaan van deze accommodatie de dames uit om mee te varen op zijn boot voor een tochtje op de Kaag. Er werd geklapt en gezongen aan boord. Dat leverde veel bekijks op van andere boten.

Ook deze warme dag kwam weer tot een einde met als afsluiting een lekker ijsje en een lied.

Het was een heerlijke dag!!🌞

 

Dag 3. Donderdag 1 augustus 2019

Vandaag weer een zonnige dag op De Kaag. Er gingen 17 volwassenen en 18 kinderen mee (veelal boven de 10 jaar) Dit ook weer inclusief begeleiding . Prima weer om te varen. Dat werd ook door de kinderen en sommigen volwassenen gedaan. Geluncht met elkaar en er was zelfs een groepje aan het picknicken. ‘ s Middags eerst met de kinderen gezwommen maar dat werd al gauw koud. Dus zijn we spelletjes gaan doen met de kinderen. Hilarisch : Estafette, zakdoekje leggen etc. Ook hun ouders speelden heel fanatiek mee!! Heel leuk! De Eritrese groep had op een gegeven moment een springtouw te pakken en hebben daar veel plezier aangehad.

De drie Kaagdagen zitten erop. De cursisten en hun gezinnen én de begeleiding hebben ervan genoten!


Share this post

Vergelijkbare projecten

2019-2020: CircusKabel

2019 / 2020

2019: Kookworkshops Stadstuin Rusthout

2019 / Koken

2019: Samen Verbinden door Bewegen

2019 / Sport & Bewegen