2018: Opfleuren bruggen Stompwijk

BLOEMBAKKEN FLEUREN HET DORP OP

Onder dankzegging aan het Fonds 1818 is er een begin gemaakt met het opfleuren van ons dorp dat in de zomermaanden wel wat meer uitstraling kan gebruiken. Om die reden is begin dit jaar Fonds 1818 aangeschreven om onze (Stomp)wijk te verrijken met bloembakken. Er is een flink bedrag toegezegd en het is een duurzame investering geworden voor jarenlang plezier, waarbij alle hulp welkom is. Bloemen verbroederen als het ware.

In afwachting van een ander Fonds zijn er alvast 5 opgehangen. Deze procedures nemen nogal wat tijd in beslag maar dan heb je ook wat.

Er is voorlopig gekozen voor de bruggen, het is tenslotte een bruggendorp. Op de Hoge Brug zijn bakken geplaatst net als bij het Dorpshuis en op het Kerkplein. De brug bij de Huysitterweg leende zich hier niet voor vanwege de ‘uitbouw’ van de leuning. De Tuinbouwbrug en de Knipbrug weer wel. Er zijn voorlopig tuinmannen en -vrouwen die voor de bewatering van de planten willen zorgen. Mocht je deze taak graag overnemen om de bloemen te vertroetelen, stuur dan even een berichtje naar de redactie. Dit neemt niet veel tijd in beslag omdat er een flink reservoir in zit.

Met Fioribizz zijn afgelopen woensdag de bakken opgehangen. Nu ziet het er nog een beetje iel uit en dat klopt de bakken staan nog niet vol in bloei en doen hun uiterste best om u als bewoner van de Dr. Van Noortstraat te verleiden om óók úw brug op te fleuren, zodat onze hoofdstraat er met Summerland, Paardendagen en andere hoogtijdagen er uitnodigend uitziet. Een oproep aan een ieder om hier vooral van te genieten en de bloempjes met rust te laten. Denk aan het liedje: “Ik zal zoet naar school toe gaan en de bloemetjes laten staan.”

Petra

Inmiddels is er ons ook subsidie toegezegd door Vlietwensen, dus Stompwijkers, we kunnen de boel nóg meer op gaan fleuren!

 

Bron: Weekblad de Dorpsketting


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Paasactiviteiten Prinsenhof druk bezocht

2023 / Cultuur

2023: Bijdrage voor activiteiten Buitenspeeldag

2023 / Jeugd en jongeren

2023: Duofiets van stichting Duofiets Voorburg

2023 / Duurzaam en milieu