2021: Het Ruilhuis

Vlietwensen steunde met veel plezier Het Ruilhuis, dit valt onder het parapluproject ‘Ouders van de Wijk’ van SenW. Het Ruilhuis is een succesvol burgerinitiatief dat zij met professionele ondersteuning tot een blijvend succes willen maken. Het belangrijkste doel van het project is het verminderen van armoede bij gezinnen met opgroeiende kinderen die op of onder het bestaansminimum leven. Voor burgers die iedere maand moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, is Het Ruilhuis een uitkomst.

Met Het Ruilhuis krijgen ouders de gelegenheid om zonder kosten basisbehoeften voor hun kinderen te verkrijgen. Naast kinderkleding kunnen ouders in Het Ruilhuis nieuw of tweedehands speelgoed ruilen voor hun kinderen. In de meest schrijnende gevallen geeft Het Ruilhuis soms kleding en speelgoed weg zonder omruil. Het Ruilhuis ziet iedere winter weer kinderen in zomerjasjes en sandalen naar school gaan. Simpelweg omdat er thuis geen geld is voor winterkleding en -schoeisel. In een rijk land als Nederland zou dat niet nodig hoeven zijn.

Afgelopen 1.5 jaar heeft Het Ruilhuis weer een hoop gedaan, zij hadden niet kunnen bedenken dat CORONA de wereld zo in zijn greep zou krijgen. De activiteiten moesten ook drastisch omgegooid worden, waaronder het Project het Ruilhuis. In plaats van dagelijks mensen ontvangen zijn zij naar de mensen toe gegaan. Via de netwerkpartners en het Soepproject kwamen de hulpvragen binnen.  De goederen werden verzameld en zijn bij de mensen af gegeven. Van kleding, speelgoed, ledikantjes tot aan banken. De dankbaarheid is ongekend groot.

Filmpje over het Ruilhuis  https://youtu.be/VuCJmNYMyCk


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Burendag Willem Klooslaan

2023 / Overige

2023: Burendag Margrietflat Marienpark 

2023 / Ouderen

2023: Subsidies voor verenigingen en stichtingen

2023 / Jeugd en jongeren