2023: Burendag Willem Klooslaan

2023: Burendag Willem Klooslaan

Inmiddels is het een begrip aan het worden in de wijk Bovenveen in Voorburg. Of het nu de partytenten, de springkussens, foodtruck, kraampjes, de popcornmachine of de stormbaan is. Voor de Willem Klooslaan en de omliggende straten valt de jaarlijkse burendag al niet meer weg te denken.

Ondanks het tegenvallende weer waren de buurtbewoners van de Willem Klooslaan op zondagochtend 27 augustus al druk bezig met de opbouw van burendag. De partytenten werden opgezet, springkussens en de stormbaan opgeblazen, de kraampjes, tafels en stoelen neergezet en de welbekende sponsorvlaggen van hoofdsponsor Vlietwensen, het Oranje Fonds, Vermaesen voor onderhoud, riSa design, Beguin Media Totaal en Wok en Roll worden opgehangen.

Zoals te lezen in de buurtapp en op de uitgedeelte flyers startte burendag in de Willem klooslaan officieel om 10:00 uur en dat is te merken want vanuit de buurt kwamen al diverse bewoners met elkaar een bakje koffie of thee drinken. In de middag klaarde het weer gelukkig op en werden er meer activiteiten gedaan, waaronder cakepops (cupcake lolly’s) en popcorn maken en is er zelfs een workshop jongleren.
De kinderen maar ook enkele volwassenen vermaakten zich op het surf-rodeo waar in de middag een heuse competitie werd gehouden. Wie blijft er het langst op het ronddraaiende en bokkende surfbord staan? Voor de nummers 1,2 en 3 viel er een beker te winnen en voor alle deelnemers was er een medaille.

Gedurende de dag waren er voor de buurtbewoners eten en snacks beschikbaar bij de foodtruck en waren er koffie, thee en frisdrank te krijgen bij de partytenten. Voor de allerkleinste gasten stond er zelfs een ‘limonadekabouter’. In de avond na de koffie en thee is alles gezamenlijk opgeruimd en werd er teruggekeken op een zeer geslaagde burendag.

Tekst en beeld via Midvliet.nl


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Week tegen Eenzaamheid

2023 / Eenzaamheid

2023: 5e Wereldlichtjesdag Stompwijk

2023 / Jeugd en jongeren

2024: Overhandiging jaarverslag 2023

2023 / 2024