2023: Burendag Tuinvereniging Nicolaas Beetslaan

2023: Burendag Tuinvereniging Nicolaas Beetslaan

Op Burendag 2023 heeft wethouder Marcel Belt het nieuwe paviljoen geopend van Tuinvereniging Nicolaas Beetslaan aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg.

Aan het paviljoen is een jaar lang hard gewerkt door de leden van de Tuinvereniging. Vooral Nico en Jo hebben er heel wat uren in gestoken. Zij assisteerden de wethouder bij de opening. Als dank voor hun tomeloze inzet ontdekten ze tot hun verrassing dat het fonkelnieuwe tuinhuis naar hen genoemd is: PavilJoNico.

Ondanks het weer was het na de opening gezellig en druk op de tuinvereniging. Zo’n 40-50 mensen uit de buurt deden mee aan allerlei workshops zoals kruidenazijn maken, of armbandjes met plantenstengels vlechten, een insectenhotels bouwen of compost maken. Na de koffie en de taart was er courgettesoep uit de eigen moestuin en broodjes van Middin.

Het nieuwe onderkomen is een duurzaam gebouw. Op het sedumdak liggen zonnepanelen, De stroom wordt opgeslagen in accu’s, zodat er geen elektriciteitsaansluiting nodig is. Ook heeft het huis een ‘droogtoilet’, een ecologisch toilet zonder wateraansluiting. Dit alles is mogelijk gemaakt door vele sponsors: Fonds 1818, Postcode loterij buurtfonds, VSB fonds, Mooi Voorburg, Oranjefonds, Protestantse Gemeente Voorburg en Vlietwensen.


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Tuintje Pr. Bernhardlaan

2023 / Duurzaam en milieu

2023: Burendag Kapelpad

2023 / Vlietwensen

2023: Duofiets van stichting Duofiets Voorburg

2023 / Duurzaam en milieu