2023: 5e Wereldlichtjesdag Stompwijk

2023: 5e Wereldlichtjesdag Stompwijk

Ook dit jaar doet Wereldlichtjesdag Stompwijk mee met Wereldlichtjesdag. Na vier jaar op rij, geven ze op zondag 10 december voor de vijfde keer graag een vervolg aan dit mooie evenement op het Dorpspunt in Stompwijk voor de inwoners van Stompwijk, Leidschendam, Zoeterwoude, Voorschoten en omgeving.

Wereldlichtjesdag
Op Wereldlichtjesdag steken mensen wereldwijd op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Met het aansteken van de kaarsen wordt de wereld letterlijk wat lichter voor iedereen die een kind verloren heeft. Ook besef je dat je niet alleen bent met je verdriet. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind is geworden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ongeboren baby die niet heeft geademd, maar ook om een volwassen kind dat overleden is. Uiteraard maakt het ook niet uit hoe lang het geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten.

Samen herdenken
Omdat ook in Stompwijk en omgeving mensen wonen die één of meer kinderen moeten missen, herdenken we op Wereldlichtjesdag met alle families onze kinderen. Dat doen we door samen een kaarsje te branden en door de namen van de kinderen voor te lezen.

Ook in Stompwijk
Het initiatief van Wereldlichtjesdag in Stompwijk is vijf jaar geleden genomen door Vera en Frans. Zij hebben hun oudste dochter Tamara verloren toen het meisje vijf maanden oud was. Nadat ze in Wassenaar een bijeenkomst hadden bijgewoond, besloten ze deze speciale dag ook in Stompwijk te organiseren. Veel van de aanwezigen bij de vorige bijeenkomsten vonden het heel bijzonder om mee te maken. Dit jaar organiseren ze alweer de vijfde bijeenkomst voor ouders en familieleden van de kinderen.

Ook aandacht voor jouw kind?
Kunnen ze ook een lichtje aansteken voor jouw kind? Laat het dan weten! Aanmelden kan via lichtpuntstompwijk@gmail.com. Fijn als je de naam en een foto van je kind stuurt. Heb je nog vragen, dan kun je die uiteraard ook stellen via de mail.

Dit is mede mogelijk gemaakt door Vlietwensen.


Share this post

Vergelijkbare projecten

2023: Burendag Bovenveen

2023 / Vlietwensen

2023: Bloembakken lantaarnpalen Oostvlietweg

2023 / Voor de straat/wijk

2023: Wijkfeest 15 juli Prinsenhofpark

2023 / Jeugd en jongeren