25-08-2018: Straatfeest Prinses Beatrixlaan

In het laatste weekend van augustus was het zover: het allereerste straatfeest van de Prinses Beatrixlaan in Leidschendam. Wat tijdens de kerstborrel met een klein aantal buren werd geopperd, was werkelijkheid geworden. De naamgeefster van onze straat, Prinses Beatrix, zou namelijk haar 80ste verjaardag vieren in 2018. Zou dat niet een mooie aanleiding zijn voor een echt straatfeest? Dat bleek een prima aanleiding, want met 60 volwassenen en 40 kinderen waren bijna alle buren uit de laan aanwezig, om er samen een mooie dag van te maken. Jong en oud had zich opgegeven om elkaar te ontmoeten en verhalen uit de straat uit te wisselen. Wat een feest! 
Om 15:00 uur begon de dag feestelijk. Tijdens het verwelkomen van alle buren met een glas ontvingen zij ook een klein houten huisje, waar zij later op de dag ‘iets’ mee moesten doen. Daarna werd de dag geopend met een echte botenrace op de vierkante vijver bij de kruising met de Prinses Marijkelaan. Een live spelend jazz trio verzorgde een swingende overgang naar het feestgebied, waar een springkussen voor de kleintjes en een gave buik-glijder voor de jongelui waren opgepompt. Maar waar was dat kleine houten huisje nu voor bedoeld? Alle buren konden het houten huisje op de locatie van hun eigen ‘echte’ huis neerzetten op een grote luchtfoto van de laan. De hele dag was dat aanleiding om met elkaar te praten over het ontstaan van de laan en haar omgeving. Na het schminken, springen en glijden was het om 18:00 uur smullen met friet en een barbecue voor de kids. De volwassenen hebben daarna genoten van allerlei lekkernijen van de barbecue en de heerlijkheden die verschillende buren hadden klaargemaakt. De avond kreeg een vervolg met een historische quiz over de laan, een dj die de buren liet dansen en tot slot een vuurtje om af te sluiten. 
Terugkijkend was het een super geslaagd feest met heel veel blije buren, waar heel waarschijnlijk wel een 2de editie van komt volgend jaar. En wie weet, dat op dat feest onze eigen Prinses Beatrix wel als gast langskomt. Ze was natuurlijk ook voor deze editie uitgenodigd, maar haar staf liet weten, dat zij elders was. Het organiserend team wil graag alle buren ontzettend bedanken voor hun inzet en bijdrage. Zij hebben het feest gemaakt! Ook Vlietwensen heel hartelijk dank voor jullie financiële tegemoetkoming om dit feest mogelijk te maken. Hopelijk mag dit een volgende keer weer 🙂
Marco Swart
Namens de organisatie

Share this post

Vergelijkbare projecten

2022: Financiële bijdrage decemberactiviteiten

2022 / Cultuur

2022: Buitenspeeldag met veel water Graaf Ottolaan

2022 / Sport & Bewegen

2023: Buurtfeest Soomerlustplein Voorburg

2023 / Sport & Bewegen