Wereldreis in Noord: 2024

Wereldreis in Noord: 2024

Het Prinsenhofpark in Leidschendam-Noord was op 24 augustus het decor voor een groots multicultureel evenement: ‘Wereldreis in Noord’. Dit feest trok talloze bezoekers die genoten van een middag vol muziek, dans, workshops en ontmoetingen.

Bijzonder was de opening met de wereldbol onder leiding van de directeur van Woej, Vincent Ferdinandus, en in aanwezigheid van de wethouders Bianca Bremer, Marcel Belt en Jeffrey Keus. Deze wereldbol die doorgegeven werd, staat uiteraard symbool voor onze wereld en wijk. Een wereld die van ons allen is. De officiële opening werd ingeleid door de brassbandschool SKVR. De brassband marcheerde al spelend vanuit De Plint naar het Prinsenhofpark waar het feest plaatsvond.  Bezoekers konden genieten van zang, modeshows en culturele dansen op een mooi podium. Een kleurrijk optreden van een groep uit Afghanistan trok veel aandacht, terwijl het Oekraïense koor Grono het publiek emotioneerde op deze 24e augustus, de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne. Kinderen konden springen op het springkussen, rondjes maken in de zweefmolen, zich laten schminken of deelnemen aan workshops sieraden maken. Een groep jongens nam enthousiast deel aan een voetbalclinic onder leiding van S&W, en bij Scouting Damherten kon je lekker marshmallows roosteren. Naast dit alles waren er nog diverse informatiestands.

Bij de organisatie van dit wereldfeest waren ruim 20 lokale organisaties en 45 buurtbewoners betrokken. Vlietwensen heeft graag (naast andere fondsen) een financiële bijdrage geleverd aan deze mooie middag.

bron https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/cultuur/155174/feest-brengt-culturen-samen-in-prinsenhof

 


Share this post

Vergelijkbare projecten

2022: Noorderlichtfeest met kerstmarkt Prinsenhofpark

2022 / Overige

2023: 5e Wereldlichtjesdag Stompwijk

2023 / Jeugd en jongeren

2024: jubileum jeu-de-boules baan